Apple Vision Pro ile En Büyük Rakibi Meta Quest 3 Arasındaki Farklar (3.000 Dolar İçinde Ne Var?)
Apple’ın Vision Pro’su iPhone’dan Buna bir sonraki en büyük devrim dersek yanlış bir şey söylemiş olmayız. Fiyatı dışında oldukça etkileyici olan bu cihaz için çoğunuz ” Daha önce zaten sanal/artırılmış gerçeklik gözlüğü/kulaklığı vardı, elma ne zaman yaparsınolay şuydu:‘ diye düşünüyor olabilirsiniz.
Ancak bu başlığın, onu bildiğimizden ayıran benzersiz özellikleri var. Sizler için bunları saymak yerine, piyasada en büyük rakibi olma potansiyeline sahip farklı bir başlık ile başlığı karşılaştırarak hem teknik hem de pratik olarak sizleri bilgilendirmeyi uygun bulduk. Karşılaştırmamızın bir tarafında Apple Vizyon Prokarşısında dururken Meta Görev 3var.
Not: Bazı görüntüleri görüntülemek için içeriği bir tarayıcıda açmanız gerekebilir. Taşınabilir uygulamada bu durumu en kısa sürede çözeceğiz.
Tasarımdaki farklılıklarla başlayalım:
Apple Vizyon Pro Önünde cam, gövdesinde alüminyum donanımlara sahiptir. Apple, cihazın net yükünü vermemiş olsa da alışık olduğumuz başlıklardan biraz daha ağır olacağı tartışılmaz – çoğunlukla sert plastikten üretilmiş. Ancak yük dağılımı, başlığın konforunu etkileyecektir.
Meta Görev 3 İkisi için de net bir ölçek verilmiyor ancak önceki Quest modeline göre çok daha hafif olduğu duyuru görselinde belirtiliyor. Bu noktada Quest 2’nin aşağı yukarı 500 gram olduğunu söyleyelim. Yani yüklemeye gelince, Meta Quest 3 uzun saatler için iyidir. daha rahat işe yarar gibi. Burada kesin bir şey söylemek yanlış olmaz çünkü ağırlık dağılımı da bu konuyu oldukça etkiliyor.
Diğer bir farkı ise başlıkların hemen önünde kendini belirlemesidir.
Bu kısım kişisel elbette ama Vision Pro’nun modeller konusunda distopik bir duruşu var. Quest 3 ise biraz daha robotik görünüyor. Başlıklara baktığınızda neler gördüğünüze bir göz atalım.
Apple Vision Pro’ya Baktığınızda şeffaf olduğunu ve karşınızdakinin gözlerini gördüğünüzü düşünebilirsiniz ama durum pek öyle değil. Aslında bu fiziksel olarak mümkün değil çünkü kullanıcının gözünün önünde bir ekran var. Yerine dışa bakan bir ekranAyrıca hassas sensörler tarafından üretilen göz modelini de yansıtır.
Peki perdenin arkasında ne var?
Pek dikkat çekmeyen kısma gelince, işte Vision Pro. 12 kameraVe 5 sensör var. Çoklu kızılötesi sensörlere, LED reflektörlere ve LIDAR sensörlerine ek olarak, farklı destekler Vision Pro’yu işlevsel kılar. Ayrıca başlık üzerinde 6 mikrofonbulunur.
Görev 3’ün Önünde büyük haplar gibi görünen alanlara eşit olarak dağılmış 4 kamera var. ikisi Tüm renkler kamera ise diğer ikisi standart olarak geliyor. Orta alanda ise artırılmış gerçeklik deneyimine katkı sağlıyor. derinlik sensörübulunur.
Başlıkların tasarımına baktıktan sonra hemen yanındaki aksesuarlara da değinelim.
Vision Pro’nunYanında gelen tek şey cihazdır. pil olacak gibi görünüyor. Harici bir pil seçmek muhtemelen zaten ağır olan cihazı biraz hafifletmek içindir. Bu pil hakkında daha sonra konuşacağız. Bunun dışında Apple, oyunun bir PlayStation 5 kontrolcüsü kullanılarak başlık üzerinden oynanabileceğini göstermiştir.
Görev 3iki yeni denetleyici ile geliyor Gerçek kullanımda işlevselliğini görecek olsak da, bu denetleyiciler TruTouch haptikleri Diyelim ki teknoloji ile birlikte geliyor. Cihazın el takibi yapabileceği de söylendi. Bu, sadece bir başlığınız olsa bile, alanlarda işlevsel olabileceği anlamına gelir.
Tasarım konusunu ortadan kaldırdıktan sonra gelelim elimizdeki teknik özelliklere.
Çift mikro oled Ekrana sahip olan Vision Pro, Apple’ın iddiasına göre her bir göze 4K çözünürlüklü bir televizyondan daha fazla piksel iletiyor. Bununla birlikte, cihazın keskin piksel çözünürlüğü artık zorunlu değildir (söylentilere göre her göz için 3800×3000). Ancak iki ekranın toplamda 23 milyon piksele sahip olacağı iddia ediliyor. İşlemci tarafında M2Vision Pro kullanılarak, manzara için de kullanılabilir. R1 işlemciBu içerir.
İşlemci tarafındaki söylentilere göre Quest 3’e bakacak olursak Aslanağzı XR 2 Nesil 2 kullanılıyor. Hafızası 128 GB ancak 512 GB’lık modelinin de çıkacağı söyleniyor. her göz için 2064×2208 piksel LCD panel ile çözünürlük sunan cihaz, Pancake adı verilen daha gelişmiş lensler kullanıyor. Bu lensler aynı zamanda cihazı inceltir.
Batarya konusunda ise Vision Pro’nun net olmasıyla her iki cihazın da iki saatlik bir kullanım ömrüne sahip olduğu söyleniyor.
Tabii ki, prize takılı kullanıldığında, bu zaman sınırıkaybolur.
Şimdiye kadar okuduğunuz bölümleri yeni bilgiler geldikçe güncelleyeceğiz. Şimdi bunları değerlendirelim. Her şeyden önce, Vision Pro, Quest 3’ün vaat etmediği neyi vaat ediyor?
-Elimizdeki bilgilere göre- 2D içerik için 4K çözünürlükve 90Hz yenileme hızı, 24 fps içerik için özel 96Hz ekran yenileme hızı, SDR ve HDR güçlendirme, yüz ve göz izleme, sanal/artırılmış gerçeklik gözlükleri en gelişmiş el ve göz izleme sensörlerive Apple ekosistemiyle kusursuz teması, bu cihazı Meta Quest 3’ten ayırır.
Ancak en ayırt edici kısım, Vision Pro’nun kendi bilgisayarına sahip olmak söyleyebiliriz. Yani farklı bir cihaza bağlanıp içerik çekmez. Bu cihazı alıp Macbook ekranınızı önünüze yansıtabilir, o ekranı çoğaltabilir ve iPhone’unuzda kullandığınız note uygulaması ve iMessage, Apple Maps gibi diğer Apple ekosistemi uygulamalarınızı sorunsuzca kullanabilirsiniz.
Meta Quest 3’ü satın aldığınızda Vision Pro’da -en azından görünüşte- olmayan artılara sahip olacaksınız.
Muhtemelen en değerli 120Hz Bir ekran yenileme ifadesi olacak. Bunun dışında, yıllardır yatırım yapılan içerik kütüphanesi size her seferinde ilgilenecek bir şeyler sunacaktır. Bu tarafta meta, içerik oluşturuculara ve geliştiricilereOldukça fazla yatırım yapıyor.
Meta Quest 3’ün ilk kurulumunda muhtemelen Quest 2’deki gibi telefonunuzda vardır. mobil uygulama Bir Facebook hesabınız yoksa, indirmeniz ve bir tane oluşturmanız istenecektir. Bunu kötü bir şey olarak düşünmeyin çünkü elbette örnek bir durum Vision Pro’da kendini gösterecektir.
Quest 3 orta segment bir eğlence cihazı olarak görülürken Vision Pro ise profesyonel segmente hitap ediyor.
Evet, Vision Pro’nun tanıtımda “herkes” için faydalı olur deniyordu ama malumunuz iPod, iPhone ve Macbook cihazlarının tanıtımında bunu duyduk. Bu açıklamanın ileride karşımıza çıkacak modeller için olduğunu tahmin ediyoruz. Çünkü Apple daha ucuz bir başlık üzerinde çalışıyor güçlü söylentilerdışarıdaydı.
Şu an 128GB Quest 3’ün fiyatı 500 dolar olarak açıklandı. 512GB modeli de muhtemelen 600 $ olarak etiketlenecek. neden karşılaştırmalı 1000 dolar Görev Uzmanı Neleri dahil etmediğimizi merak edebilirsiniz. Bunun nedeni, yeni Quest 3’ün donanımsal olarak önde olmasıdır.
Öte yandan Apple, yeni unvanı için 3.500 dolar talepler. Bu noktada farkları ve artı/eksileri verdikten sonra karar vermek size kalmış. Apple her ne kadar profesyonel bir cihaz sunsa da böyle bir cihaz almak istediğinizde ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmalısınız. Çünkü bu bağlamda bu ikisine ihtiyaç duymadan Hatta Görev 2işinizi görebilir.
Makaleyi hazırlayan teknoloji editörünüz olarak cihazların hitap ettiği kitleye bakarak hem Meta’nın 500 dolar etiketini hem de Apple’ın 3.500 dolar etiketini dengeli buluyorum ve bu nedenle kendi ihtiyaçlarınız çerçevesinde bir başlık seçmelisiniz diyorum. Sorularınız, eklemeleriniz, teklifleriniz ve yanlış bulduğunuz yerler varsa yorumlarda paylaşabilirsiniz.
İşte WWDC 2023’teki en önemli gelişmelerden derlememiz:
Muhtemelen, Apple’ın ilk iPhone lansmanından bu yana en büyük yeniliği: Vision Pro tanıtıldı:
Yalnızca 2 haftalık elemenin ardından tüm Apple yapıları bir kez daha yükseltildi:
iOS 17 resmi olarak tanıtıldı:
iOS 17 ile birlikte yeni iPadOS, macOS, tvOS ve watchOS sürümleri geldi:
Yeni 15 inç MacBook Air ve yeni Mac Pro da ortaya çıktı. Yeni Mac Pro, Apple’ın bugüne kadarki en güçlü işlemcisi olan M2 Ultra ile geliyor:
Apple, Mac’lerin belki de en büyük eksikliği olan oyunları Mac’e getirecek projesini duyurdu:
Bu arada şimdiye kadar satılan en pahalı Apple ürünü olan 2019 Mac Pro’nun Türkiye’deki üretimi durduruldu:
haberakcakoca.xyz